درمان کمر درد با لیزر پرتوان و کم توان
عمل لیزری دیسک کمر روشی است که در آن یک پروب لیزری بسیار باریک و کوچک وارد دیسک شده و توسط ان اشعهی لیزر به مادهی درونی دیسک تابانده میشود تا با مدولاسیون عصبی و کاهش فشار داخلی دیسک، درد بیمار برطرف شود. عمل لیزر دیسک کمر یا دیسکتومی لیزری جزء روشهای عمل بستهی دیسک کمر محسوب میشود که به طور قابل توجهی، اختلال عصبی در ستون فقرات را برطرف کرده و درد بیمار را کاهش میدهد. این عمل تحت بیهوشی موضعی انجام میشود. لیزری که در این روش به کار میرود به طور ویژه برای این منظور طراحی شده و طول موج لیزر به نحوی است که توسط بافت نرم داخل دیسک جذب میشود و تنها میزان مناسبی از گرما به مادهی داخل دیسک منتقل شده تا حدی که رطوبت داخل دیسک به میزان مورد نظر جراح تبخیر شود و گرمای بیش از حدی به دیسک اعمال نشود. بدین ترتیب فشار داخل دیسک کاهش پیدا میکند و با ایجاد یک زخم بسته در داخل دیسک از بیرونزدگی مجدد دیسک جلوگیری میشود.

علل بروز دیسک کمر
بروز دیسک کمر 3 دلیل اصلی دارد که به شرح زیر میباشند:
- آسیب دیدگی مداوم ستون فقرات از قبیل نامناسب بودن حالت بدن، الگوی نامناسب راه رفتن یا انجام دادن مداوم کارهای سنگین باعث تحلیل رفتگی دیسک و بیرون زدگی آن خواهد شد. این نوع آسیب دیدگیها اغلب با ضعف ستون فقرات و چاقی و سایر فاکتورها از قبیل سیگار کشیدن ارتباط دارند.
- آسیب دیدگی ناشی از وارد شدن ناگهانی ضربه یا فشار به ستون فقرات از قبیل تصادفات خودروی یا برداشتن اشیای سنگین به طور نامناسب نیز باعث آسیب دیدگی ستون فقرات و دیسک کمر میشود. افزایش ناگهانی فشار بر دیسک کمر میتواند باعث آسیب دیدگی و پاره شدن هسته دیسک شود.
- تحلیل رفتگی ستون فقرات اگرچه یک بخش طبیعی از فرایند بالا رفتن سن و پیری است، عملکرد نامناسب ستون فقرات و حالت بدن به طرز قابل توجهی باعث میشود که سرعت تحلیل رفتگی دیسک افزایش پیدا کند.
عوامل خطر دیسک کمر
عاملهای خطر فتق دیسک شامل اضافه وزن و خم شدن و چرخیدن مکرر میشود. بالا رفتن سن نیز در فتق دیسک نقش دارد؛ اما فرآیند فرسایش دیسک غالباً باعث دژنراسیون دیسک میشود که به نوبه خود احتمال فتق دیسک را افزایش میدهد. به علاوه میزان آب موجود در دیسکهای ستون فقرات به مرور زمان کاهش مییابد. دیسکهای خشکتر انعطافپذیری کمتری دارند و در نتیجه بیشتر مستعد پارگی هستند.
برای آگاهی از بهترین روش های درمان دیسک کمر بدون جراحی ، روی لینک کلیک کنید.
علائم دیسک کمر
هرچند بیش از نیمی بیماران دچار فتق دیسک از مشکلشان اطلاعی ندارند؛ اما عدهای از بیماران از درد سیاتیک رنج میبرند. درد سیاتیک درد تیزی است که در پا رو به پایین منتشر میشود. این درد در واقع پیامد فشاری است که دیسک به عصب سیاتیک وارد میکند. اگر فتق دیسک در مهرههای کمری باشد، درد عموماً در پا حس میشود. پا درد ممکن است با کمردرد هم همراه باشد. بیحسی، ضعف یا گزگز پا یا بازو از دیگر علائم فتق دیسک به شمار میآید. در موارد نادر از دست کنترل روده و مثانه و بیاختیاری ادرار و مدفوع گزارش شده است.

کاربرد لیزر درمانی دیسک کمر
تعدادی از بیماریهای ایجاد کننده کمردرد علاوه بر بیماریهای دردناک گردن و پشت که بطور مؤثری با لیزر قابل درمان هستند عبارتند از:
- تنگی کانال نخاعی
- بیماری دیسک
- درد ارتروز (استئوارتریت) ارتروز بیماری تخریب غضروف مفاصل است.
- درد لگن ، درد پا
- درد عصب سیاتیک
- گزگز
- عمل جراحی ناموفق کمر یا عود کردن
- سندروم فاست
انواع لیزر درمانی کمردرد
-
درمان با لیزر کم توان
معالجه با لیزر سرد low Energy Laser Therapy برای از بین بردن درد کمر خاصیت فوق العاده ای دارد که بهتازگی مورد تأیید قرار گرفته است. درمان با لیزرسرد، به معنای استفاده ازپرتو لیزر با شدت کم و عمل دیسک کمر با لیزر برای کاهش دردها و تکنیکی منحصر به فرد برای درمان آسیبها و صدمات وارد آمده به بدن میباشد و به علت کم بودن شدت آن، لیزر کم توان هم نامیده میشود. این تکنیک که مدت زمان زیادی از تأیید آن نمی گذرد، از سوی بسیاری از پزشکان، درمانگران فیزیکی و متخصص کایروپراتیک، برای درمان افراد مبتلا به مشکلات متعدد پزشکی از جمله کمردرد مورد بهره برداری قرار گرفته است. در این روش، پرتو لیزر، بسته به گستردگی محل و شدت درد، بین 30 ثانیه تا چند دقیقه به منطقه مورد نظر فرستاده شده و به عمق بافت نفوذ میکند. اشعه لیزر، سلولهای بدن را تحریک و وادار به واکنش و عکس العمل نموده و منجر به افزایش سطوح انرژی در این سلولها میشود. این افزایش سطوح انرژی به نوبه خود، موجب سرعت بخشیدن به روند بهبود آنها خواهد شد.
-
درمان با لیزر پرتوان
لیزرتراپی با لیزرهای پر توان High Energy Laser Therapy تخصصی تر از لیزرهای سرد بوده و استفاده از آن بایستی به جا و با دقت بیشتری صورت گیرد. به نوبه خود تأثیرات درمانی این نوع لیزرها نیز سریعتر و بیشتر از لیزرهای سرد میباشد.
نحوه درمان کمر درد با لیزر
کمر توسط دکتر دیسک کمر به صورت سرپایی و فقط با استفاده از مواد بین حسی موضعی انجام می شود. در واقع روش جراحی لیزر دیسک کمر یکی از روش های عمل جراحی بسته دیسک کمر محسوب می شود که در طول این درمان، یک سوزن باریک به دیسک دارای فتق با توجه به عکس رادیولوژی تهیه شده وارد می شود. در ادامه درمان دیسک کمر یک فیبر نوری از طریق سوزن به محل وارد شده و انرژی لیزر از طریق این فیبر به محل فرستاده می شود. انجام این کار می تواند باعث تبخیر بخش کوچکی از هسته دیسک شود. به این ترتیب فشردگی ایجاد شده در محل کاهش یافته و با کاهش فشار بر روی عصب، درد بیمار نیز تسکین پیدا می کند. تأثیر ناشی از تقبل هزینه جراحی دیسک کمر با لیزر معمولاً بلافاصله پس از درمان مشاهده می شود.
مراقبت بعد از درمان کمر درد با لیزر
بیمار می تواند با یک بانداژ از جای خود بلند شده و به خانه خود باز گردد. در این زمان لازم است بعد از درمان پارگی دیسک کمر برای 24 ساعت در رختخواب استراحت کنید. در ادامه حرکت رو بهبودی بیمار آغاز شده و بیمار می تواند فعالیت های عادی خود را از سر گیرد. اکثر افراد با گذشت 5 روز از انجام عمل درمان کمر درد با لیزر می توانند به محل کار خود باز گردند.
احتیاطهای مرتبط با لیزر درمانی
احتیاطهای کمی مرتبط با این روش درمان باید در نظر گرفته شوند. محافظت از چشمها، هم برای بیمار و هم برای تراپیست مورد نیاز است و لیزر نباید بر روی تومورهای بدخیم، پیس میکرها، محرکهای ستون فقرات یا برای خانمهای میانسال یا باردار استفاده شود.
عوارض درمان کمر درد با لیزر
لیزرها ایمن بوده و غیر تهاجمی میباشند؛ اما برخی احتیاطهای لازم هستند که عقل سلیم حکم میکند رعایت شوند، مانند پرهیز از تاباندن پرتو لیزر مستقیماً به درون چشم و نگه داشتن آن درون چشم که ثابت شده است میتواند به چشم آسیب برساند. در این روش درمانی فقط از یک سوزن بسیار نازک استفاده می شود، نیازی به ایجاد برش در محل نیست و پس از درمان هیچ اثری از زخم در محل باقی نمی ماند. علاوه بر این هنگام استفاده از این روش فقط بخش کوچکی از بافت دیسک تبخیر می شود و هیچ مشکل ناتوانی بعدی برای ستون فقرات ایجاد نمی گردد. جراحی دیسک کمر با لیزر متفاوت از جراحی باز دیسک است؛ زیرا جراحی لیزر یک روش درمانی بسته است که هیچ آسیبی به عضلات کمر ایجاد نمی کند و در آن نیازی به برداشتن استخوان یا ایجاد شکاف بر روی پوست نیست. به این ترتیب اکثر عوارض ایجاد شده در حالتی که از عمل جراحی باز استفاده می شود، با استفاده از این روش درمانی حذف می شود.
هزینه درمان کمر درد با لیزر
هزینهی درمان به شدت آسیب، طول مدت جلسات و تعداد نواحی مورد نیاز برای انجام درمان بستگی خواهد داشت.
همچنین بخوانید: درمان گردن درد با طب فیزیکی
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
کوله پشتی سنگین و ایجاد کمر درد در کودکان
تاریخ انتشار : 1392-04-14تاریخ بروز رسانی : 1402-05-19 -
علل کمر درد صبحگاهی
تاریخ انتشار : 1392-04-29تاریخ بروز رسانی : 1402-05-17 -
کمردرد چگونه درمان می شود؟
تاریخ انتشار : 1392-02-31تاریخ بروز رسانی : 1402-05-19 -
بررسی علت و عوارض گودی کمر بعد از زایمان
تاریخ انتشار : 1393-04-17تاریخ بروز رسانی : 1402-05-19 -
كمردرد در دوران سالمندی
تاریخ انتشار : 1392-02-30تاریخ بروز رسانی : 1402-05-20
نظرات کاربران درباره این مطلب :محمدامین بختیاری [ 1402-04-29 ]
سلام جناب دکتر فرخانی عزیز بنده دانشجوی سال دوم فیزیوتراپی هستم . مقالات سایتتون دارای محتوا عالی هستند. مطالعه مقالات برای من بسیار مفید و موثر بود. متشکرم

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .