علت و علائم خار پاشنه پا و درمان آن

درمان قطعی بیماری خار پاشنه پا با راه ها و روش هایی مانند شاک ویو تراپی ، دارو، کفی طبی ، طب سنتی، ماساژ کف پا و عمل جراحی برای از بین بردن علائم و نشانه های آن، همچنین آشنایی با علت و دلایل این بیماری

آنچه در این مطلب میخوانید

خار پاشنه چیست؟

خار پاشنه پا (Heel Spur) عبارت است از به وجود آمدن یک زایده استخوانی در پاشنه پا که باعث درد پاشنه پا و مشکل در راه رفتن می شود. علت خار پاشنه پا می تواند وارد آمدن فشار یا آسیب به بافت پاشنه پا باشد، که منجر به التهاب و استخوانی شدن رباط های کف پا شود. التهاب غلاف کف پا علت درد پاشنه پا می شود. فاسیا پلانتار رباط نازکی است که پاشنه را به پای شما متصل می کند. این رباط از قوس پای شما پشتیبانی می کند و در راه رفتن به شما کمک زیادی می کند.التهاب غلاف کف پا یکی از شایع ترین شکایات ارتوپدی است. رباط فاسیا پلانتار شما در زندگی روزانه خود بسیاری از ساییدگی و پارگی ها را تجربه می کند. به طور معمول، این رباط به عنوان کمک فنر عمل می کند، و از قوس پا حمایت می کند . فشار بیش از حد روی پا می تواند به صدمه یا پارگی منجر شود وباعث التهاب رباط میشود، و التهاب باعث درد پاشنه پا، سفتی وخارپاشنه پا می شود.

علل و دلایل خار پاشنه

علت خار پاشنه در اثر ایجاد فشار بر روی رباطی که از قوس کف پا حمایت می کند به وجود می آید. ایجاد فشار می توانند باعث ایجاد ترک های ریز در رباط شوند که می تواند منجر به درد و تورم شود. اگر شما اضافه وزن دارید یا چاق هستند در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به التهاب غلاف پلانتار قرار دارید. این حالت منجر به افزایش فشار بر رباط پلانتار می شود، به خصوص اگر شما اضافه وزن ناگهانی داشته باشید. زنانی که باردار هستند اغلب به خصوص در اواخر بارداری حملات التهاب غلاف کف پا را تجربه کنند. اگر شما یک دونده هستید، احتمال ابتلا به مشکلات خارپاشنه در شما بیشتر است. همچنین اگر شما یک کار بسیار فعال دارید که اغلب روی پای خود هستید، مانند یک کارگر کارخانه و یا یک سرور رستوران، بیشتر در معرض خطر هستند. مردان و زنان فعال بین سنین 40 و 70 بالاترین خطر ابتلا به التهاب فاسیا پلانتار را دارند. این مشکل در زنان نسبت به مردان کمی بیشتر رایج است. اگر شما به یکی از مشکلات پا، مانند طبیعی نبودن قوس کف پا که ممکن است زیاد یا کم باشد( صافی کف پا )، ممکن است التهاب پلانتار در شما توسعه یابد و منجر به خار پاشنه شود. تاندون آشیل (تاندون اتصال عضلات ساق پا به پاشنه) نیز ممکن است در ایجاد درد پلانتار فاسیا دخیل باشد، پوشیدن کفش با پاشنه نرم و پشتیبانی ضعیف از قوس پا نیز می تواند منجر به التهاب فاسیا پلانتار شود.

علت خار پاشنه پا می تواند دلائل دیگری داشته باشد که در زیر می توان به آن اشاره کرد:

علائم و نشانه های خار پاشنه

شکایت عمده کسانی که با التهاب فاسیا پلانتارمواجه اند درد و سفتی در پایین پاشنه است که می تواند از علائم خارپاشنه باشد. این درد در طول زمان به تدریج توسعه می یابد . معمولا فقط یک پا تحت تاثیر قرار می دهد، اما می تواند هر دو پا را درگیر کند. برخی از افراد درد کمی دارند، در حالی که دیگران ممکن است درد شدیدی را تجربه کنند، و برخی از احساس سوزش یا درد در پایین پا که به بیرون از پاشنه پا گسترش می یابد شکایت می کنند. درد معمولا در صبح زمانی که شما اولین گام خود را از تخت بر می دارید بدتر می شود، و یا اگر شما نشسته اید و یا دراز کشیده اید برای شروع راه رفتن درد را احساس می کنید، ممکن است بعد از چند قدم اول این درد و سفتی کمتر شود.

اما ممکن است در طول روز و انجام فعالیت های روزانه آسیب پای شما بیشتر شود. بالا رفتن از پله می تواند به علت خشکی پاشنه پا بسیار دشوار باشد. پس از فعالیت طولانی مدت، درد می تواند به دلیل افزایش التهاب زیاد شود. درد معمولا در طول فعالیت احساس نمی شود، بلکه فقط پس از قطع حرکت و در شروع حرکت احساس می شود.اگر شب ها با پا درد مواجه هستید ممکن است مشکل شما چیزی به جز خار پاشنه باشد. درد های شبانه پا ممکن است به علت آرتریت و یا مشکلات اعصاب پا مانند سندروم تونل تارسال (tarsal tunnel syndrome) باشند.

مرکز توانبخشی دکتر فرخانی دارای پیشرفته ترین دستگاه های روز دنیا جهت ارائه بهترین و موثرترین درمان های غیر جراحی خار پاشنه پا به بیماران عزیز می باشد. به منظور دریافت مشاوره و اطلاع از روش های درمان و رزرو نوبت ، می توانید از طریق شماره 32367465 - 031 با ما تماس حاصل فرمایید.

عوارض خار پاشنه

  1. اگر شما شرایط خار پاشنه را نادیده بگیرید، درد مزمن پاشنه می تواند گسترش پیدا کند.
  2. این می تواند راه رفتن شما را تغییر دهید و باعث آسیب به پاها، زانو، باسن و پشت شود.
  3. تزریق استروئید و برخی از درمان های دیگر را می توانید رباط پلانتار تضعیف کند و باعث پارگی بالقوه رباط شود.
  4. جراحی دارای خطراتی شامل خونریزی، عفونت، و واکنش به بیهوشی را در پی داشته باشد.
  5. همچنین جدا شدن فاسیای پلانتار می توانید تغییراتی در پا ایجاد کند و باعث آسیب عصب شود.
  6. برش عضله دیگاستریک نیز می تواند منجر به صدمه عصب شود.
  7. از دیگر عوارض بیماری خار پاشنه به وجود آمدن مشکلاتی در قسمت پایین کمر یا زانو به دلیل لنگیدن مداوم می باشد.

پیشگیری از بروز خار پاشنه پا

تشخیص خار پاشنه

دکتر شما یک معاینه بالینی برای تعیین حساسیت به لمس و تعیین محل دقیق درد در پای شما انجام میدهد تا مطمئن شود که مشکلات مختلف پا باعث درد شما نشده باشد. ممکن است دکتر شما بخواهد انعطاف پذیری پای شما چک کند. همچنین قرمزی یا تورم خفیف می تواند قابل ملاحظه باشد.دکتر شما قدرت عضلات و سلامت اعصاب شما را با چک کردن رفلکس ها، قدرت ماهیچه ای، حس لمس و هماهنگی و تعادل شما ارزیابی می کند.اشعه X یا اسکن رزونانس مغناطیسی تصویربرداری (MRI) ممکن است تجویز شود تا مطمئن شود که هیچ چیز دیگری مانند شکستگی استخوان باعث درد پاشنه شما نشده باشد.

درمان خار پاشنه پا

خار پاشنه معمولاً با درمان محافظهکارانه قابل معالجه است. درمانهای موثری برای این بیماری موجود می باشد که بهترین آنها استفاده از شاک ویو تراپی می باشد. شاک ویو با استفاده از امواج مافوق صوت (Ultra Sonic) درمان موثری را جهت رفع این عارضه ارایه می دهد. اگر درمان های محافظه کارانه موفقیت آمیز نبود، خار پاشنه را غالباً میتوان با جراحی معالجه کرد. درمان خار پاشنه پا به دو صورت عمل جراحی و بدون عمل جراحی است، درمان رایج خار پاشنه پا به صورت بدون جراحی است و کمتر از یک درصد بیماران نیاز به عمل جراحی دارند.

اکثر بیماران با تجویز داروهای ضد التهاب، قرص پروفن و سیکلوفناک بر اساس شرایط معده و سیستم گوارش و کبدشان و در برخی مواقع با تجویز کورتون در ناحیه خار پاشنه پا بهبود مییابند. در واقع کاهش التهاب در رباط پلانتار بخش مهمی از درمان است.یکی از موثرترین روش های درمان درمان خار پاشنه پا استفاده ازکفی و کفش طبی است.بهترین راه درمان خار پاشنه استفاده از شوک ویوتراپی می باشد. مرکز جامع توانبخشی دکتر فرخانی مفتخر است که از بهترین و جدیدترین دستگاه شوک ویو تراپی برای درمان کلیه بیماران عزیز استفاده می کند.

درمان خانگی

تزریق

اوزون تراپی

این روش به ترتیب زیر عمل می کند:

تاثیر درمان یک تا سه روز پس از انجام تزریق آغاز می شود و و تا زمان دستیابی به بهبودی کامل هر یک تا دو هفته تکرار می شود. روند بهبودی در بیماران بسته به شدت آسیب متفاوت است، با این حال اکثر بیماران تنها به سه تا پنج جلسه درمان نیاز دارند. بر خلاف دیگر روش های تزریقی، تزریق اوزون هیچ عوارض جانبی را برای بیماران به همراه ندارد و نتایج آن دائمی است.

فیزیوتراپی

بریس

ارتز ویژه

درمان خار پاشنه با داروهای گیاهی و طب سنتی

ماساژ با روغن

گرم نگه داشتن موضعی

حجامت

پرهیز از مصرف غذاهای سرد

استفاده از کلسیم های طبیعی

رژیم غذایی

جراحی

درمان های سنتی مانند بطریهای پلاستیکی یخ زده، راه رفتن بر روی شیشه های خورد شده که داخل پارچه پیچیده شدهاند و سطح ناصاف به لحاظ علمی ثابت شده نیستند و کمکی به درمان خارپاشنه پا نمیکند. درمان صحیح خار پاشنه پا میتواند از بروز مجدد آن پیشگیری کند، احتمال بازگشت خار پاشنه برای افراد چاق و افرادی که عوامل مستعد کننده را رعایت نمیکنند، وجود دارد.

نتیجه گیری

خار پاشنه پا ممکن است به دلایلی به وجود بیاید و باعث ایجاد عوارضی در افراد مبتلا به این بیماری شود که این افراد می توانند با راه ها ورش های درمانی مانند شوک ویو تراپی، مصرف دارو و دیگر روش هایی که در مورد آن ها توضیح داده شد خار پاشنه را درمان کنند و در صورتی که این روش ها برای درمان خار پاشنه موثر نباشد ممکن است عمل جراحی برای درمان خارپاشنه این افراد توصیه شود.

برای آشنایی با انجام حرکات اصلاحی در آب برای بهبود دیسک کمر ، روی لینک کلیک کنید.



درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز جامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی در اصفهان
5 علت اصلی کج شدن انگشتان دست5 علت اصلی کج شدن انگشتان دست
تاریخ انتشار : 1402-11-30