چند نکته درباره درد دنبالچه

در بخش انتهایی ستون فقرات و بین استخوان‌های باسن، استخوان کوچکی وجود دارد که به آن دنبالچه می‌گویند. این استخوان کوچک اما محکم، وظایف بسیاری را بر عهده دارد که از بین آنها می‌توان به حفظ حالت درست ستون فقرات، حفظ تعادل انسان هنگام نشستن و تقویت تاندون‌ها اشاره کرد. در اصطلاح پزشکی به درد استخوان دنبالچه (گاهی با عنوان دنبالچه نیز یاد می شود)، کوکسیدنی گفته می شود. رباط ها و تاندون های مجاور دنبالچه ملتهب و دردناک می توانند شوند. درد دنبالچه می تواند یک ناراحتی خفیف تا یک درد شدید و مزمن باشد. از شایعترین علائم این بیماری دردی است که با نشستن تشدید می شود. درد دنبالچه می تواند به راحتی یا به خودی خود درمان شود یا تبدیل به درد مزمنی شود که چندین سال پایدار باشد. در اکثر موارد علل درد استخوان دنبالچه در صورتی که روش درمانی مناسبی برای آن مورد استفاده قرار گیرد، قابل درمان است. با این حال، این موضوع تا حد زیادی به پزشک بستگی دارد که بتواند بطور مناسب بیماری را تشخیص داده و اقدام به درمان درد دنبالچه بکند.

علل درد دنبالچه

به طور کلی، تشخیص علت درد دنبالچه یکی از علل زمینه‌ای زیر را به عنوان عامل درد نشان خواهد داد:

علائم درد دنبالچه

معمولا درد در ناحیه استخوان دنبالچه متمرکز است و به جایی انتشار نمی یابد ، اما گاهی با کمردرد یا درد باسن و کشاله ران همراه می شود. ازعلائم دیگر همراه با این بیماری درد درزمان قاعدگی است. درد بیمار با نشستن یا بلند شدن ازحالت نشسته افزایش می یابد و چون درد با نشستن بدتر می شود رانندگی برای فرد درد ناک است. در ادامه به برخی از نشانه هایی که مربوط به درد استخوان دنبالچه می شوند اشاره می کنیم.

برخی از علائم درد دنبالچه

زمان مراجعه به پزشک

اگرچه درد دنبالچه به عنوان یک بیماری جدی در نظر گرفته نمی‌شود؛ اما عارضه‌های بسیار زیاد دیگری (مانند شکستگی استخوان دنبالچه، لگن یا ستون فقرات) وجود دارد که می‌توانند باعث بروز همان علائم کوکسیدینی و یا حتی علائم جدی‌تری نیز شوند. از همین رو بایستی در اسرع وقت به پزشک مراجعه شود تا هم احتمال بروز چنین حوادثی بررسی شود و هم روند درمان به خصوص در مواردی که وضعیت جدی‌است سریعاً آغاز شود. در صورت وجود درد در قسمت نشیمنگاه و بروز هر یک از علائم زیر باید سریعاً با پزشک تماس بگیرید:

تشخیص درد دنبالچه

معاینه فیزیکی کامل برای علائم درد دنبالچه باید مشتمل بر موارد ذیل باشد:

معاینه لگن و مقعد برای بررسی وجود توده یا توموری که می تواند علت درد باشد.

لمس دنبالچه برای بررسی حساسیت به درد موضعی معمولاً اصلیترین یافته به دست آمده از معاینه، درد دنبالچه به هنگام لمس آن است. اگر دنبالچه نسبت به لمس حساس نباشد، آنگاه درد موجود در این ناحیه به مشکل داشتن ساختار دیگری مانند پارگی دیسک کمری خاجی (لومبوساکرال) یا بیماری دژنراتیو دیسک برمی گردد. آزمایش های تشخیصی که باید انجام شوند عبارتند از:

درمان درد دنبالچه

پزشک پس از بررسی نشانه‌ها و تشخیص علت درد، درمان‌هایی را برای بیمار در نظر می‌گیرد که عبارتند از:



درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز جامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی در اصفهان
علائم و نشانه های درد کف پاعلائم و نشانه های درد کف پا
تاریخ انتشار : 1397-05-09