درمان ساییدگی یا استئوآرتریت مفصل زانو با طب فیزیکی

استئوآرتریت یا سائیدگی زانو که به آن آرتروز زانو هم میگویند از شایعترین علل درد زانو در سنین متوسط و بالا است که در آن غضروف مفصل دچار آسیب و خوردگی می شود. درمان های متفاوتی برای استئوآرتریت یا سائیدگی مفصل زانو وجود دارد که بعضی از آنها ممکن است در بعضی از افراد تاثیر بیشتری داشته باشد و در بسیاری اوقات بیمار باید با پزشک خود در انتخاب نوع درمان مشارکت فعال داشته باشد. استئوآرتریت یک بیماری مزمن پیشرونده است که می‌‌تواند هر یک از مفاصل بدن از قبیل زانو را درگیر کند. مهم‌ترین علامت این بیماری از بین رفتن غضروف بین مفاصل است. غضروف به استخوان‌ها کمک می‌کند به آرامی در امتداد هم بلغزند. هنگامی که غضروف از بین می‌رود حرکات استخوان روی هم تشدید خواهد شد. مفاصلی که بدن را تحمل می‌کنند از قبیل مفاصل پا بیشتر در معرض خطر این اختلال قرار خواهد گرفت. در دو دهه گذشته شواهد و مدارک به دست آمده که نشان می‌‌دهد علاوه بر تحلیل رفتگی غضروف، نحوه عملکرد مینیسک‌های اطراف مفصل نیز به طرز قابل توجهی تغییر می‌کند و از عملکرد صحیح آنها کاسته خواهد شد که این امر باعث می‌شود مفصل آسیب دیده بیشتر تحت فشار قرار بگیرد و دامنه حرکات آن کاسته شود و به این ترتیب سرعت پیشرفت و بدتر شدن استئوآرتریت افزایش پیدا کند. زمانی بهترین و بیشترین نتیجه را از برنامه‌ی درمانی خود خواهید گرفت که مشکل آرتروز زانوی شما در مراحل اولیه، تشخیص داده شده و برنامه‌ی درمانی شما آغاز شود. در صورت اقدام به موقع در مراحل اولیه‌ی آرتروز زانو، اغلب بیماران می‌توانند آرتروز خفیف یا متوسط خود را به طور موفقیت آمیزی کنترل کنند. امروزه طب های نوین نظیر طب فیزیکی در درمان آرتریت زانو پیشرفت های زیادی در زمینه کاهش درد و درمان آرتروز زانو در مراحل مختلف بیماری را داشته است. هدف از درمان آرتروز زانو با طب فیزیکی، کاهش درد و برگشت کارایی و فعالیت به زانو است.

آنچه در این مطلب میخوانید

علت استئوآرتریت مفصل زانو

عکس درمان ساییدگی زانو

علائم استئوآرتریت مفصل زانو

مراحل استئوآرتریت مفصل زانو

از آنجایی که علائم استئوآرتریت زانو تا زمان پیشرفت اختلال ظاهر نمی شوند، روند درمان کمی سخت تر خواهد بود. افراد مبتلا به این اختلال باید متوجه هر گونه تغییر در علائم باشند. مراحل پیشرفت این اختلال عبارت است از:

مرحله اول: جزئی

مرحله دوم: خفیف

مرحله سوم: متوسط

مرحله چهارم: شدید

تشخیص استئوآرتریت زانو

تشخیص استئوآرتریت زانو با معاینه فیزیکی توسط پزشک شروع می‌شود. همچنین پزشک سوابق پزشکی بیمار را نیز بررسی می‌کند. حتماً پزشک را از مواردی که باعث بهبود یا تشدید درد می‌شوند آگاه کنید تا بتواند تشخیص دهد علت درد استئوآرتریت است یا علت دیگری دارد. همچنین بررسی کنید که آیا شخص دیگری نیز در خانواده شما به آرتریت مبتلا هست یا خیر. پزشک آزمایش‌های دیگری نیز برای شما تجویز خواهد کرد که عبارتند از:

درمان ساییدگی زانو در طب فیزیکی

هر چند آرتروز زانو ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود؛ اما علائم ناشی از آن همیشه یکسان است و برای بهبودی علائم ناشی از ساییدگی مفصل زانو و کنترل روند پیشروی بیماری نیز از روش‌های درمانی یکسانی استفاده می‌شود. برای کاهش درد زانو لازم است کارهای زیر انجام شوند:

هر چند هیچ روش قطعی برای از بین بردن کامل ساییدگی زانو وجود ندارد؛ اما با به‌کارگیری روش‌هایی می‌توان درد ناشی از ساییدگی زانو را کاهش داد و روند پیشروی بیماری را کنترل نمود. پزشک شما برای رسیدن به این هدف روش‌های درمانی زیر را اتخاذ می‌کند:

درمان‌های فیزیوتراپی

هیدروتراپی (آب‌درمانی)

ورزش

پیشگیری از آرتروز زانو

از انجام ورزش‌های پرفشار و پربرخورد خودداری کنید. به حالت دو زانو ننشینید و به طور کلی زمانی که نشسته‌اید، برای مدت زمان طولانی در یک حالت باقی نمانید. سعی کنید به طور مداوم زمانی برای استراحت به خودتان بدهید و در این زمان زانوی خود را به طور کامل در نهایت دامنه‌ی حرکتی آن کشش دهید؛ چراکه با این حرکت مایع سیناویال در تمامی قسمت‌های زانو به حرکت در می‌آید و غضروف زانوی شما نیز بیشترین مواد غذایی مورد نیاز خود را از طریق مایع سیناویال در مفصل به دست می‌آورد.

درباره عمل جراحی لیزری دیسک کمر چه می دانید؟. برای آگاهی بیشتر کلیک کنید.



نظرات کاربران درباره این مطلب :صفورا [ 1402-08-13 ]
دایی کوچیک من هم بر اثر ژنتیک و با دو تا تصادف بعد چند سال فوت شد یکی یکی استخوان هاش پوک شد بیماری استئوآرتریت مفاصل داشت

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز جامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی در اصفهان
5 علت اصلی کج شدن انگشتان دست5 علت اصلی کج شدن انگشتان دست
تاریخ انتشار : 1402-11-30