درمان آرتروز و ساییدگی مفصل زانو با طب فیزیکی و حرکات اصلاحی

آرتروز یک بیماری غیرالتهابی و فرسایشی است که مفاصل بدن را درگیر می کند و اغلب اوقات در افراد میانسال و پیر بروز می کند. آرتروز زانو معمولا موجب بروز دردی می شود که تسکین دادن آن به مداخلات پزشکی نیاز دارد. به طور کلی، درد ناشی از آرتروز به تدریج ایجاد می شود و شدت می گیرد، اما در مواردی نیز ممکن است درد به طور ناگهانی ایجاد شود. ممکن است مفصل دچار تورم و حالت خشکی و بی حرکتی شود و به همین خاطر شخص نتواند به راحتی زانوی خود را خم و راست کند. درد مفصلی ممکن است بعد از انجام دادن فعالیت هایی مانند راه رفتن، بالا رفتن از پله ها یا زانو زدن، شدیدتر شود. بسیاری از بیماران مبتلا به آرتروز معتقدند که تغییر در شرایط آب و هوایی نیز موجب تغییر در شدت درد مفاصل آن ها می شود.

در صورتی که زانوی شما درد می کند، ممکن است به آرتروز زانو مبتلا شده باشید. در این صورت لازم است که به یک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی مراجعه کنید تا برنامه ی درمانی مناسبی برای شما تدوین کند. اولین قدم در درمان زانودرد شما این است که تعیین شود این درد ناشی از آرتروز مفصلی است یا خیر. پزشک شما می تواند برنامه ی درمانی شما را با روش های غیرتهاجمی مانند ورزش کردن، تزریق، لیزرتراپی و اولتراسوند آغاز کند.

آنچه در این مطلب میخوانید

با بروز آرتروز مفصلی، چه اتفاقی برای زانو می افتد؟

زمانی که زانوی شما به آرتروز مفصلی دچار می شود، سطح استخوان ها در مفصل زانو آسیب می بیند و استخوان ها به نحو مناسبی بر روی یکدیگر حرکت نمی کنند و سُر نمی خورند.

در صورت ابتلا به آرتروز، اتفاقات زیر رخ می دهد:

سطح غضروف مفصلی زبر و خشن می شود و غضروف مفصلی نازک می شود. استخوانی که در زیر غضروف قرار دارد، نسبت به تغییرات غضروفی واکنش نشان می دهد و سلولسازی کرده و در نتیجه ضخیم تر و بزرگتر می شود. تمامی بافت های موجود در مفصل زانوی شما فعال تر از حالت عادی می شوند، چرا که بدن شما سعی دارد با بیماری مقابله کند. استخوان ها در لبه های انتهایی مفصل شروع به تشکیل زائده هایی می کنند که به آن خار استخوانی گفته می شود.

مایع سیناویوم که درون کپسول مفصلی است، ملتهب می شود و مایع بیش از حدی در کپسول مفصلی تولید می شود که این موضوع باعث تورم یا اصطلاحا آب آوردن زانومی شود. کپسول مفصلی و رباط های زانو به تدریج ضخیم شده و حالتی گرفته و منقبض پیدا می کنند. این تغییرات که در مفصل زانو و گاهی در اطراف مفصل رخ می دهند، نتیجه ی بروز یک روند التهابی و همچنین تلاش بدن برای مقابله با این التهاب و بازسازی بافت های آسیب دیده هستند. در بسیاری از موارد، بدن شما به خوبی می تواند خود را بازسازی و ترمیم کند و مفصل شما دچار درد چندان شدیدی نمی شود و یا درد مفصلی خفیف است و به صورت گهگاهی است.

برای اطلاع از ساعات کار کلینینک یا رزرو نوبت جهت انجام مشاوره و اطلاع از انواع روش های طب فیزیکی ما برای درمان آرتروز زانو می توانید از طریق شماره های 32367465 - 031 و 32330382 - 031 با ما تماس حاصل فرمایید.

انواع آرتروز

تمامی انواع بیماری های آرتروزی با نوع التهابی که ایجاد می کنند شناخته می شوند.

آرتروز زانو که موجب درد زانو می شود، میتواند دارای سه نوع باشد:

علت بروز آرتروز زانو چیست؟

عوامل زیادی در ابتلا به آرتروز می توانند تاثیر داشته باشند. مهمترین این عوامل عبارتند از:

علائم آرتروز زانو

تمامی انواع آرتروزهای مفصلی می توانند مفصل زانو را درگیر کنند و همگی آنها موجب بروز برخی علائم شایع مانند درد، خشکی و تورم مفصل می شوند که این علائم به تدریج و با مرور زمان ایجاد شده و شدت پیدا می کنند. البته در مواردی نیز ممکن است این علائم به طور ناگهانی بروز کند.

به طور کلی علائم ناشی از آرتروز زانو عبارتند از:

سایر علائم آرتروز زانو عبارتند از:

روش های درمان آرتروز زانو

مصرف دارو

تغییر و اصلاح در سبک زندگی

سرما و گرمادرمانی

طب فیزیکی و توانبخشی

درمان با PRP

اوزون تراپی

لیزرتراپی

اولتراسوند

مگنت تراپی (میدان های الکترومغناطیسی)

وسایل کمکی

ورزش

هیدروتراپی (آب درمانی)



درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
نظرات کاربران درباره این مطلب :مرادی [ 1402-08-28 ]
سلام 35 ساله هستم صبح ها بعد از بیدار شدن دست و پاهام خشکه و چون سابقه |آرتروز در خانواده هست میترسم که منم مبتلا شده باشم آیا برام آزمایش مینویسند یا عکس؟

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز جامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی در اصفهان
5 علت اصلی کج شدن انگشتان دست5 علت اصلی کج شدن انگشتان دست
تاریخ انتشار : 1402-11-30