تاثیر و فواید ورزش برای دیابت

افزایش قندخون یا دیابت یکی از اصلی ترین دلایل مرگ انسان ها شناخته شده است. این بیماری در کنار سرطان، بیماری های تنفسی و بیماری های قلبی و عروقی 70 درصد از مرگ و میر های جهان را تشکیل می دهند.

آنچه در این مطلب میخوانید

نقش ورزش در پیشگیری از ابتلا به دیابت چیست؟

مطالعات نشان داده شده است که افزایش فعالیت های بدنی در پیشگیری از وقوع دیابت در افرادی که در معرض خطر هستند، بسیار موثر است. افرادی که چاق هستند و زندگی کم تحرکی دارند یا در بین بستگان آنها دیابتی دیده می شوند، در معرض خطر دیابت هستند. تغییر سبک زندگی شامل رعایت برنامه غذایی و انجام فعالیت های بدنی منظم و مستمر از بروز دیابت در این افراد جلوگیری کرده و یا حداقل آن را به تاخیر می اندازد.

برای کسب اطلاعات در مورد الکتروماگنتیک تراپی یا مگنت تراپی ؛ کلیک کنید.

اهمیت تمرینات ورزشی در افراد دیابتی

توصیه های ورزشی برای افراد دیابتی با توجه به وضعیت سلامت و میزان کنترل قند خون متفاوت است. حال این سوال مطرح است که چه تفاوتی بین فعالیت بدنی و فعالیت ورزشی وجود دارد. فعالیت بدنی به کلیه حرکاتی اطلاق می شود که منجر به صرف انرژی می شود درحالی که فعالیت ورزشی، فعالیت بدنی برنامه ریزی شده و منظم است که در قالب ساختاری مشخص تعریف می شود. انجام تمرینات ورزشی به مبتلایان دیابتی در موارد زیر کمک می کند:

ورزش و دیابت

بهترین زمان ورزش برای دیابتی ها

همیشه از پزشکتان درباره ی زمان ورزش سوال کنید. پزشک بر اساس برنامه رژیم غذایی و داروهای مصرفی شما، بهترین زمان ورزش را مشخص می نماید. ورزش اگر در شرایط مناسب صورت گیرد یعنی بیماری قندخون نسبتا کنترل شده داشته باشد، غلظت گلوکز پلاسما را ثابت نگه می دارد. علت این توازن بین برداشت گلوکز توسط عضلات و تولید متقابل گلوکز در کبد است. برای افراد دیابتی 1 تا 3 ساعت پس از مصرف غذا، مناسب ترین زمان برای ورزش کردن است. کنترل قندخون با دستگاه گلوکومتر، قبل، حین و پس از ورزش لازم است.

و دیابت نوع 2 و دیابت نوع 1 که انسولین تزریق می کنند، وقتی قندخون بالای 250 میلی گرم باشد، ورزش کردن در این زمان باعث افزایش قندخون می شود.

کنترل قند خون با تمرین های هوازی

سه نوع تمرین اصلی وجود دارد: هوازی، تمرینات قدرتی و انعطاف پذیری. شما باید هدف خود را داشته باشید که از هر ترکیب خوبی داشته باشید.

هدف شما این است که حداقل 30 دقیقه ورزش قلبی (هوازی) در بیشتر روزهای هفته داشته باشید. اگر فکر می کنید 30 دقیقه خیلی سخت است، می توانید تمرین را به دوره های کوتاه تری تقسیم کنید، مثلا 10 دقیقه اینجا و آنجا بگویید و حداقل 30 دقیقه در پایان روز هدف داشته باشید. تمرینات هوازی شامل موارد زیر است:

نکات مهم در مورد تمرینات هوازی

سعی کنید به تدریج با افزودن چند دقیقه به هر پیاده روی یا هر هفته تمرین، 30 دقیقه وقت خود را افزایش دهید تا بتوانید هر بار 30-20 دقیقه را مدیریت کنید. اما در اینجا متوقف نشوید سعی کنید چند دقیقه به مرور زمان اضافه کنید تا به 60 دقیقه، حتی 90 دقیقه، در روز برسید تا مدتها تناسب اندام خود را حفظ کنید. همچنین وقتی می خواهید در ورزش درجا بزنید، خلاقیت خود را افزایش دهید. ناهار را در حال راه رفتن میل کنید یا بعد از شام برای یک پیاده روی از خانه بیرون بزنید. از پله رفتن نوعی ورزش است. پیاده روی تا اتومبیل و یا تا فروشگاه نیز نوعی ورزش است. بنابراین دورتر پارک کنید.

شما باید راهی برای ورزش پیدا کنید که واقعا از آن لذت ببرید زیرا اگر سرگرم کننده نباشد، این کار را نمی کنید. داشتن انگیزه دشوارتر خواهد بود، حتی اگر از تمام مزایای ورزش آگاهی داشته باشید. در کلاس های گروهی که در سالن های بدنسازی تشکیل می شود؛ شرکت کنید. یا دوستی برای پیاده روی یا دویدن پیدا کنید داشتن شخص دیگری که با شما ورزش می کند باعث انگیزه و لذت می شود.

گرفتگی عضلات پشت ساق پا از جمله مشکلات آزار دهنده ای است که برای رفع و درمان آن، می توانید به کلینیک طب فیزیکی دکتر علی فرخانی در اصفهان مراجعه نمایید. لطفا جهت هماهنگی با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن 32367465 - 031 اقدام فرمایید.



درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
نظرات کاربران درباره این مطلب :نوشین [ 1402-08-13 ]
سبلم دکتر پدرمن دیابت دارد کف پایش حالت بی حسی دارد و خیلی هم درد می کند؛ مخصوصا موقع حرکت انگار روی سنگ راه می رود و خیلی اذیت می شود؛ قندشان بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ است و ۵۵ سال دارند.چه ورزش و رژیم غذایی برای ایشان مناسبتره

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز جامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی در اصفهان
5 علت اصلی کج شدن انگشتان دست5 علت اصلی کج شدن انگشتان دست
تاریخ انتشار : 1402-11-30