عمل جراحی دیسک کمر با لیزر
جراحی های ستون فقرات معمولاً از طریق کاهش فشار بر روی یک عصب فشرده یا تثبیت کردن ستون فقرات به منظور تسکین درد و سایر علائم انجام می شوند. در حال حاضر این جراحی ها اغلب با استفاده از روش های با حداقل تهاجم که کمترین آسیب ممکن را به بافت اطراف می رسانند و امکان بهبود سریع تر را با خون ریزی کمتر فراهم می کنند، انجام می گیرند. جراحی ستون فقرات با لیزر اغلب به عنوان روشی غیر تهاجمی یا حداقل تهاجم و بدون خطر معرفی شده است. با این حال در عمل های ستون فقرات با لیزر نیاز به ایجاد برش هایی می باشد. لیزرها قطعاً تکنولوژی جدیدی نمی باشند بلکه از سال ۱۹۷۳ جهت استفاده در پزشکی در دسترس قرار گرفته اند. هر چند این فناروی به طور گسترده به عنوان ابزاری برای استفاده در جراحی ستون فقرات اتخاذ نشده است.
جراحی دیسک کمر با لیزر گزینه ای مناسب برای بیمارانی است که از شرایط و بیماری های مختلف ستون فقرات رنج می برند. این نوع جراحی با حداقل تهاجم جایگزینی برای روش های متداول جراحی در زمانی که سایر روش های درمانی نتایج مطلوبی را به همراه نداشته اند، می باشد. در روش لیزر زمان بهبودی سریع تر بوده و عوارض آن نیز کمتر خواهد بود. اگر دارای مشکلاتی در نواحی ستون فقرات گردنی، سینه یا کمری خود بویژه در دیسک ها هستید که واکنشی نسبت به درمان های مرسوم نشان نداده اند، باید مشاوره با متخصصین کمر و ستون فقرات را در نظر بگیرید.
اگر شما یا یکی از اعضای خانواده تان از علائم دردناک یا ناراحت کننده ی ناشی از یک بیماری زمینه ای در ستون فقرات خود رنج می برید، در این صورت ممکن است جراحی دیسک کمر با لیزر موثرترین درمان باشد. به منظور ارزیابی این جراحی به عنوان یک گزینه و یا بحث درباره ی سایر روش های درمان دیسک کمر ، یک وقت مشاوره جهت بررسی عکس های MRI خود با یک جراح مجرب ستون فقرات تنظیم نمایید.
در صورت داشتن آمادگی برای مشاوره با یک متخصص کمر و ستون فقرات می توانید با ما از طریق شماره های 03132367465 و 03132330382 تماس حاصل نمایید.
جراحی دیسک کمر با لیزر چیست؟

در جراحی با لیزر به جای استفاده از ابزار جراحی از پرتوهای نور به منظور ایجاد برش ها استفاده می شود. بیماران مبتلا به درد مزمن کمر که درمان فیوژن برای آنها توصیه نمی شود، اغلب متقاضیان مناسبی برای جراحی با لیزر می باشند. در مواردی که ممکن است نیاز به چندین برش باشد و یا چند استخوان مهره درگیر باشند، احتمالاً لیزر انتخاب مناسبی جهت درمان نخواهد بود.
ترمیم دیسک کمر با لیزر تنها موجب برطرف شدن بافت مشکل دار می شود و بافت سالم دیسک دست نخورده باقی می ماند. در روش جراحی دیسک کمر با لیزر، بافت مبتلا به فتق با استفاده از یک لیزر با دقت بالا تبخیر میشود. برخلاف درمان قدیمی فیوژن ستون فقرات، استخوان و بافت های اطراف در حین این روش آسیبی نمی بینند. این جراحی ملایم و با حداقل تهاجم به سرعت سلامتی را به کمر شما باز می گرداند. بیمارانی که از محل انجام این عمل جراحی سرپایی خارج می شوند بلافاصله متوجه رهایی از درد مزمن کمر خود می گردند.
به جای برداشتن کل دیسک و جایگزین کردن آن با پیچ و میله در امتداد ستون فقرات، در روش جراحی دیسک با لیزر فضایی در اختیار دیسک قرار می گیرد تا بتواند به خودی خود بهبود پیدا کند.
مزایای جراحی دیسک کمر با لیزر
جراحی با لیزر مزیت های بسیاری را برای بیماران به همراه خواهد داشت از جمله:
- روشهایی با حداقل تهاجم
- انجام عمل معمولاً بصورت سرپایی
- بهبودی سریع تر در منزل
- عدم نیاز به بستری در بیمارستان و در نتیجه کمتر شدن هزینه ها
- در تکنولوژی لیزر قابلیت تحرک ستون فقرات حفظ می شود: پیچ و میله در ستون فقرات قرار نمی گیرد.
- خون ریزی کمتر و کاهش خطر عفونت
- برش های کوچک دو سانتی متری
- انجام عمل تحت بی حسی موضعی و در نتیجه بهبودی سریع تر و کاهش خطرات مربوط به بیهوشی
- درد کمتر در طول فرایند بهبودی
کدام بیماری های ستون فقرات با جراحی لیزری قابل درمان هستند؟
بسیاری از بیماری ها و شرایط را می توان از طریق جراحی با لیزر درمان کرد از جمله تنگی کانال نخاعی، سیاتیک، بیماری های مفاصل فاست، عصب های باریک و شکل گیری بافت اسکار. جراحی با لیزر را بویژه می توان برای درمان برآمدگی ها یا پارگی ها در دیسک گردن یا فتق دیسک استفاده کرد.
جراحی با لیزر را همچنین می توان برای جایگزینی دیسک مصنوعی مورد استفاده قرار داد. جایگزین کردن دیسک به جای فیوژن منجر به حفظ انعطاف پذیری این بخش از طریق یک عمل سرپایی و با حداقل تهاجم می شود. فیوژن موجب از بین رفتن حرکت می شود که می تواند موجب ایجاد فشار و ساییدگی بیشتر در دیسک های مجاور گردد. جایگزینی دیسک گردن معمولاً در دیسک های C3 تا C7 انجام می شود. برداشتن تورموها (یا خارهای استخوانی ستون فقرات) و رفع فشار وارده بر دیسک سبب کاهش فشار بر نواحی ستون فقرات و اعصاب و بافت های اطراف می گردد.
این روش های مبتنی بر لیزر را می توان در امتداد ستون فقرات از جمله در نواحی بالایی یا میانی کمر (یا ناحیه قفسه سینه) مورد استفاده قرار داد. جراحی با لیزر در نواحی پایین کمر (یا ستون فقرات کمری) می تواند در درمان شرایطی چون پارگی، ورم یا فتق دیسک و نیز رادیکولیت و رادیکولوپاتی موثر باشد.
چه اشخاصی متقاضی جراحی دیسک کمر با لیزر هستند؟
اگر روش های محافظه کارانه مانند فیزیوتراپی، لیزر تراپی، ماساژ درمانی، تزریق استروئید یا داروهای ضد درد توفیقی در تسکین درد ناشی از چندین مشکل در ستون فقرات که توسط متخصص طب فیزیکی و توانبخشی تحت درمان قرار گرفته اند، نداشته باشند، در این صورت احتمالاً واجد شرایط جراحی ستون فقرات با لیزر خواهید بود.
روش های جراحی ستون فقرات با لیزر
در حال حاضر عملاً دو روش مبتنی بر لیزر وجود دارد:
- روش اول شامل قرار دادن اندوسکوپ فیبر اپتیک در کانال نخاعی از طریق بازشدگی های موجود در استخوان خاجی و تبخیر برآمدگی های دیسک می باشد.
- روش دوم شامل ایجاد یک برش بسیار کوچک یا سوراخ سوزنی است که بصورت مورب در ستون فقرات قرار داده می شود و از طریق آن دیسک مشاهده شده و سپس با لیزر برش داده می شود.
طرفداران این روش ها آنها را برای درمان برآمدگی های دیسک، یعنی ورم دیسک بدون فتق یا تنگی قابل ملاحظه ی کانال نخاعی در نظر می گیرند. آنها معتقدند که برداشتن حتی مقدار کوچکی از دیسک با لیزر موجب کاهش نامتناسب و زیادی در فشار بین دیسک در بیرون زدگی دیسک می شود و بصورت غیر مستقیم موجب کاهش فشار بر عصب میگردد.
عمل های متداول ستون فقرات با تکنولوژی لیزر
دیسککتومی اندوسکوپیک نوعی عمل لامینکتومی است که در آن از تکنولوژی لیزر برای دستیابی به نتایج مورد نظر استفاده می شود. این روش برای برداشتن مواد آسیب دیده ی دیسک در پایین کمر و گردن مفید است. با درمان اندوسکوپی هیچ آسیب عضلانی یا از دست رفتن استخوان رخ نمی دهد. از تصویربرداری و فیلمبرداری با اشعه ایکس جهت هدایت پروب در نواحی دیسک استفاده می شود.
یک لوله ی کوچک برای تصویرداری و جراحی در ستون فقرات قرار داده می شود که موجب عدم نیاز به برش عضلات و بافت ها می گردد. قسمت هایی از دیسک مبتلا به فتق را می توان جدا کرد و برآمدگی ها یا برشهای کوچک را میتوان با استفاده از لیزر ترمیم کرد. لیزر مواد دیسک را جدا میکند و سبب تقویت دیسک برای از بین بردن مواد نشت کننده ای که می توانند موجب فشار بر اعصاب اطراف گردند، خواهد شد.
سایر عمل هایی که می توان از طریق تکنولوژزی لیزر انجام داد عبارتند از:
- نوکلئوپلاستی دیسک گردن از راه پوست که در آن یک لوله ی کوچک در دیسک آسیب دیده قرار می گیرد و امکان تجزیه ی مواد اضافه را توسط پروب فراهم می کند. تنها مقدار محدودی برداشته می شود که به عقب نشینی فتق و ثابت ماندن ستون فقرات کمک می کند و در عین حال موجب کاهش فشار در داخل دیسک می شود.
- دیسکوپلاستی از راه پوست با لیزر که در آن از پالس های لیزر برای گرم کردن ناحیه ی دیسک مبتلا به فتق و منقبض کردن دیواره های بیرونی استفاده می شود. این امر موجب برطرف شدن فتق و فشار بر روی دیسک شده و بازگشت به عملکرد مناسب را میسر می سازد. در این روش لیزری همچنین از یک لوله ی باریک برای هدایت نور به نواحی تحت درمان استفاده می شود.
- تخریب فاست (ریزوتومی) روشی است که در آن از لیزر برای جدا کردن اعصاب آسیب دیده که سیگنال های درد را ارسال می کنند، استفاده می شود. متقاضیان انجام این عمل باید تحت یک فرایند معاینه ی جامع قرار بگیرند تا تعیین شود که آیا ریزوتومی راه حل مناسبی برای درمان آنها است یا خیر.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
درمان بدون جراحی دیسک کمر
تاریخ انتشار : 1393-01-15تاریخ بروز رسانی : 1401-09-12 -
بررسی دلایل انجام نوار عصب و عضله پس از دیسک کمر
تاریخ انتشار : 1395-08-05تاریخ بروز رسانی : 1401-10-10 -
راهنماي بیماران پس از عمل دیسک کمر
تاریخ انتشار : 1392-04-28تاریخ بروز رسانی : 1401-10-12 -
درمان نکردن به موقع دیسک کمر و عواقب آن
تاریخ انتشار : 1392-11-17تاریخ بروز رسانی : 1401-09-12 -
دیسک کمر
تاریخ انتشار : 1392-06-13تاریخ بروز رسانی : 1401-09-13
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .