کاربرد آب درمانی و تمرینات آن در درمان دیسک کمر و گردن
آب درمانی یا هیدروتراپی یکی از روش های ویژه در فیزیوتراپی است که در استخر آب گرم انجام می شود. برای انجام آب درمانی به صورت انفرادی یا گروهی، لازم است که در ابتدا شرایط بیمار به دقت ارزیابی شود، مشکل او تشخیص داده شود و بر اساس دانش و تجربیات پزشک، یک برنامه ی درمانی ویزه مناسب با شرایط و نیازهای بیمار طرح ریزی شود. در روش آب درمانی، با ترکیب تکنیک های درمان دستیِ فیزیوتراپی در آب و برنامه ی اختصاصی ورزش درآب، که توسط متخصص طب فیزیکی و توانبخشی تنظیم شده است، شما می توانید در محیطی آرامش بخش و گرم، سلامتی خود را بهبود دهید.
متخصصین طب فیزیکی علاوه بر انواع روش های فیزیوتراپی، انجام آب درمانی را برای بسیاری از مشکلات اسکلتی-عضلانی توصیه می کنند. فیزیوتراپیست های ما در تمام طول جلسه ی درمانی، همراهبا بیمار در آب هستند تا نحوه انجام صحیح حرکات را به آنها آموزش دهند تا بیماران بتوانند هر چه سریع تر جلسات درمانی پیش بینی شده در دوره ی توانبخشی را به طور مستقل انجام دهند و در کمترین زمان ممکن، بهبود یابند. فیزیوتراپیست های ما از آخرین دانش روز دنیا و پیشرفته ترین تکنیک ها و مهارت های درمانی در اجرای جلسات آب درمانی بهره می برند و به طور منظم وضعیت بیمار را ارزیابی مجدد می کنند. دراینکلینیک، بیمارانی که از سوی پزشکان دیگر برای انجام آب درمانی ارجاع داده شده اند نیز با کمال میل پذیرفته می شوند. برای دریافت مشاوره و دستورالعمل هایی جهت انجام روش آب درمانی می توانید از طریق شماره 03132367465 و 03132330382 با ما تماس حاصل کنید و جهت رزرو نوبت با متخصصین ما اقدام نمایید.

هیدروتراپی (آب درمانی) چیست؟
فیزیوتراپی آکواتیک یا آبی که شامل تکنیک های آب درمانی می شود می تواند موجب کاهش درد، ایجاد آرامش در بدن و شل شدن عضلات، تحرک بیشتر مفاصل، تقویت عضلات، بهبود تعادل و هماهنگی رد بدن و همچنین ارتقاء میزان چابکی و سلامتی بدن شود.
آب چگونه از بدن شما پشتیبانی میکند؟

زمانی که شما در حالت عادی و روی زمین، ورزش می کنید، باید با نیروی جاذبه ی زمین مقابله کنید و مفاصل بدن شما به طور کامل، وزن بدن شما را تحمل کنند. اما در آب نیروی دیگری وجود دارد که بر خلاف جاذبه زمین است و شما را به طرف بالا می کشد. این نیرو یا اصطلاحا رانش به سوی بالا، به شما کمک می کند که به آسانی حرکت کنید و احساس سبکی کنید. زمانی که آب تا کمر شما بالا باشد، وزن بدن شما به اندازه ی نصف وزن بدن شما در حالت عادی است. در این حالت فشار بسیار کمتری بر مفاصل وارد می شود و شما می توانید با درد بسیار کمتر و بدون وارد کردن آسیب بیشتر به مفاصل خود، حرکات تمرینی را انجام دهید. از آنجایی که درآب می توانید مدت زمان بیشتری ورزش کنید و حرکات بیشتری انجام دهید، می توانید با سرعت بیشتری بدن خود را قوی کنید. دمای آب برای انجام آب درمانی معمولا بین 33 تا 34 درجه ی سلسیوس (بسیار بیشتر از درجه ی آب استخرهای معمول) می باشد. گرمای آب به شل شدن عضلات و آرامش بدن شما کمک می کند و شما می توانید در این حالت به طور بسیار کارآمدتری عضلات خود را کشش دهید.
مزایای آب درمانی
مزایای درمانی هیدروتراِ (آب درمانی) و ورزش در آب گرم عبارتند از:
- ریلکس شدن
- شل شدن عضلات
- کاهش گرفتگی و اسپاسم عضلانی
- کاهش درد به خاطر گرمای آب
- حمایت بیشتر از مفاصل بدن
- کاهش تاثیر نیروی جاذبه ی زمین در حالت شناور
- افزایش قدرت و استقامت عضلانی به علت بالا بودن مقاوت آب در برابر حرکت بدن
- بهبود تورم در بدن به علت وجود فشار هیدرواستاتیک
- بهبود اعتماد به نفس بیمار در حرکت کردن و خوشایند بودن
- ورزش آب نقش بسزایی در کاهش فشار و ضربه وارده به مفاصل در انجام حرکت ایروبیک (هوازی) دارد و این ورزش ها را می توان به طور بسیار ایمن تر و با درد ناراحتی کمتر انجام داد.
آب درمانی برای درمان چه مشکلات و بیماری هایی موثر است؟
بیماری ها و مشکلاتی بسیار زیادی هستند که انجام هیدروتراپی بر درمان آن ها تاثیر بسزایی دارد. برخی از آن ها عبارتند از:
- کمر درد
- سیاتیک
- عدم ثبات ستون فقرات کمری
- آسیب شلاقی و درد گردن
- آسیب های ورزشی تاندینوپاتی
- مشکلات تعادل و هماهنگی اعضای بدن
- درد شانه و بازو
- آرتروز زانو و گردن
- روماتیسم مفصلی
- فیبرومیالژیا
- اسپوندلیت آنکیلوزان
- بیماری پارکینسون
- سکته مغزی
- فلج مغزی
- درد کمرو درد لگن و پا در دوران بارداری
- آسیب های مرتبط با کار یا آسیب ناشی از تصادفات ماشین
- توانبخشی بعد از شکستگی استخوان ها
همچنین ثابت شده است که انجام فیزیوتراپی به روش آب درمانی در توانبخشی بعد از جراحی تعویض مفصل و جراحی ترمیم تاندون ها بسیار موثر است و علاوه بر تقویت عضلات و افزایش دامنه حرکتی مفصل، موجب کاهش درد بیمار می شود.
ارزیابی و معاینات اولیه برای انجام آب درمانی
تمامی بیمارانی که می خواهند آب درمانی انجام دهند در ابتدا باید تحت معاینه و ارزیابی قرار بگیرند که این معاینه بیرون از استخر آب انجام می شود. این معاینه باید توسط متخصص طب فیزیکی و توانبخشی انجام شود. طی جلسه ی ابتدایی، پزشک توانایی حرکتی و فیزیکی شما را ارزیابی می کند و سپس با بررسی اهداف و نیازهای خاص شما، نحوه دسترسی شما به استخر، وضعیت سلامتی شما و نکات ایمنی ویژه، یک برنامه ی آب درمانی اختصاصی برای شما تدوین می کند. طی جلسه ی ابتدایی که برای معاینه و مشاوره است، شما این فرصت را دارید که به استخر آب نگاهی بیاندازید و هر سوالی که دارید از پزشک خود بپرسید.
آب درمانی چگونه بر بدن تاثیر میگذارد؟

گرمای آب موجب افزایش گردش خون در بدن می شود و با کاهش اسپاسم عضلانی، درد را تسکین می دهد. لازم نیست که بیماران برای انجام ورزش های مخصوص آب درمانی، شنا کردن بلد باشند. آب درمانی می تواند به طور مستقل و یا همراه با سایر درمان های فیزیوتراپی مانند ماساژتراپییا کایروپراکتیک (درمان دستی)انجام شود. انجام ورزش های آب درمانی، معمولا یک مرحله ی ابتدایی در ورزش درمانی محسوب می شود که بعد از آن بیمار قدر خواهد بود ورزش های عادی را خارج از استخر انجام دهد. برنامه ی توانبخشی شما می تواند شامل تمریناتی برای حفظ چابکی بدن، بهبودی بعد از آسیب های ورزشی و یا عمل های جراحی ارتوپدی باشد. انجام یک سری تمرینات و حرکات اصلاحی که در استخر آب گرم انجام می شود، موجب احساس راحتی بیشتر بیمار شده و توانایی حرکتی او را افزایش می دهد و در همین حال، نیروی آب وزن بدن را کاهش داده و از مفاصل بدن حمایت می کند. طی انجام این حرکات اصلاحی می توان از مقاومت پاب در برابر حرکت بدن، برای تقویت قدرت و ثبات عضلانی استفاده نمود.
نکات طلایی درایمنی
- قبل از انجام هر تمرینی در آب، با متخصص طب فیزیکی مشورت کنید.
- سطح اطراف استخر آب به احتمال زیاد بسیار لیز است.
- بسیار مواظب باشید و در اطراف استخر ندوید و تند حرکت نکنید.
- شما می توانید دمپایی مخصوص استخر پایتان کنید و یا در صورتی که از عصا استفاده می کنید، بهتر است در استخر از واکر استفاده کنید چرا که سر عصا به راحتی در استخر لیز می خورد.
- انجام ورزش ها در آب به نظر بسیار آسان تر می آید و به همین خاطر احتمال آن وجود دارد که شما بیش از حد ورزش کنید.
- همیشه در ابتدا بسیار سبک ورزش کنید و به خودتان فشار نیاورید و به تدریج و با مرور زمان فشار تمرین و مدت زمان آن را افزایش دهید.
- تنها ورزش هایی را انجام دهید که فیزیوتراپیست شما برایتان تجویز کرده است.
- برنامه ی ورزشی که مخصوص محیط بیرون از استخر است، را در استخر انجام ندهید.
- این کار نه تنها موثر نیست بلکه می تواند به شما آسیب بزند.
موارد منع اجرای این روش درمانی
در صورتی که هر یک از شرایط زیر را دارید، نباید آب درمانی را انجام دهید:
- ناپایداری فشار خون
- دیابت کنترل نشده
- تنگی نفس یا درد قفسه سینه در هنگام استراحت
- در صورتی که به مشکلات ریوی مبتلا هستید، ممکن است در هنگامی که بدنتان کاملا در آب شناور است، فشار آب را روی دنده ها و قفسه ی سینه ی خود احساس کنید.
- اگر از آسم یا آنژین صدری رنج می برید، همیشه اسپری های خود را همراه خود بیاورید و در کناره ی استخر قرار دهید تا در موارد لزوم در دسترس شما باشند.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
درمان سرپایی دیسک کمر با لیزر
تاریخ انتشار : 1393-02-07تاریخ بروز رسانی : 1402-03-13 -
پیشگیری و درمان خشک شدن دیسک گردن
تاریخ انتشار : 1394-09-16تاریخ بروز رسانی : 1401-10-11 -
برای درمان دیسک گردن از چه روش هایی استفاده میشود؟
تاریخ انتشار : 1395-05-26تاریخ بروز رسانی : 1401-10-10 -
بررسی علائم و راه های درمان بیماری دیسک گردن
تاریخ انتشار : 1394-09-22تاریخ بروز رسانی : 1401-10-11 -
بررسی روش های درمان دیسک کمر
تاریخ انتشار : 1392-06-03تاریخ بروز رسانی : 1402-01-04
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .