آرتروز کمر از اصلی ترین عوارض پشت میز نشینی

وقتی به صورت خمیده روی صندلی مینشینیم، مهره دیسک بیرون زدگی پیدا میکند، در واقع آرتروز افرادی را که صاف نمینشینند و روی صندلی خم میشوند را تهدید میکند. کمر درد در جامعه امروزی به دلیل عدم رعایت بهداشت حرکتی، یک بیماری مزمن شده است. یکی از مهم‌ترین دلایل کمر درد، قرار دادن بدن در وضعیت نامناسب است. شما باید در هنگام خوابیدن، ایستادن و نشستن، مراقب وضعیت بدن خود بوده و آن را در حالت مناسبی قرار دهید تا فشار کمتری را به ستون مهره‌ها وارد نمایید. اغلب افراد به دلایل مختلف شغلی در طول روز ساعات زیادی را پشت میز سپری می‌کنند.

یکی از عوارض پشت میز نشینی آرتروز کمر است. آرتروز کمر یا بیماری تخریب دیسک، عارضه‌ای است که در آن غضروف‌های محافظ قرار گرفته روی استخوان‌ها تخریب یا فرسوده می‌شوند و در نتیجه بیمار دچار درد و تورم می‌شود. همچنین این عارضه گاهی با تشکیل خارهای استخوانی (استئوفیت) نیز همراه است. در اثر آرتروز ستون فقرات، خم شدن، انجام فعالیت های تحمل کننده وزن مثل پیاده روی و انجام وظایف روزمره مثل لباس پوشیدن و حمام کردن دشوار می شود. از این‌رو برای نشستن صحیح و پشت میز نشینی جهت جلوگیری از این عارضه نیازمند اصلاح فاکتورهای مختلفی هستیم.

آنچه در این مطلب میخوانید

متخصصین ما در کلینیک تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی تلاش بسیار زیادی می کنند که توانایی فیزیکی شما را دوباره بازیابی کرده و سلامت شما را برگردانند. هدف ما این است که به شما کمک کنیم بدون رنج ناشی از درد زندگی کنید و بدین ترتیب زندگی عادی خود را مانند قبل از سر بگیرید. برای اطلاع از ساعات کار کلینیک و یا دریافت مشاوره درباره روش های فیزیوتراپی و طب فیزیکی می توانید با ما از طریق شماره های 32367465 - 031 و 32330382 - 031 تماس حاصل فرمایید.

آرتروز کمر کارمندان

آرتروز کمر از اصلی ترین عوارض پشت میز نشینی

نشستن بیش از حد، آن هم در وضعیتی غیرمتعارف و غیر استاندارد به کمر آسیب می رساند. ماهیچه های کمر وقتی که ساعات زیادی در یک وضعیت قرار می گیرند، ضعیف می شوند و این ضعف باعث ايجاد درد می شود. یکی از مهم ترین عوارض پشت میز نشینی، ابتلا به دردهای موضعی در ناحیه کمر است؛ چراکه کارکرد نامناسب اعضا روی هم اثر گذاشته و سبب ایجاد مشکل در نواحی دیگر مانند آرتروز ستون فقرات میشود.

نحوه صحیح نشستن پشت میز

در صورتی که ساعات طولانی می‌نشینید، نکات زیر را رعایت نمایید:

دقت داشته باشید که همیشه به صورت صاف بنشینید و کمر خود را راست نگه دارید. در این حالت شانه‌ها به سمت عقب کشیده می‌شوند. باسن خود تا جایی که امکان دارد عقب ببرید و به انتهای صندلی بچسبانید و وزن بدن را بر روی دو قسمت باسن تقسیم کنید. اولین قدم برای صحیح نشستن، تنظیم ارتفاع صندلی است. ارتفاع صندلی را متناسب با ارتفاع میز تغییر دهید، به طوری که آرنج شما زاویه 90 تا 110 درجه داشته باشد و دست شما به میز برسد. در واقع ارتفاع صندلی را باید با نحوه قرار گرفتن دستتان هماهنگ کنید نه با مانیتور. برای این‌که مانیتورتان در راستای چشمتان قرار داشته باشد و مجبور نباشید سر خود را به سمت پایین خم کنید، ارتفاع مانیتور را با یک وسیله نگهدارنده تنظیم نمایید. ارتفاع صندلی باید طوری باشد که کف پاهای شما به راحتی بر روی زمین قرار گیرد و زانوهایتان زاویه 90 درجه بسازد.

زانوها نیز باید در راستای باسن قرار گیرد یا کمی از آن پایین‌تر باشند. دسته صندلی را طوری تنظیم کنید که شانه‌هایتان در حالت راحتی قرار داشته باشند. اگر دسته‌ها مانع از حرکت شما می‌شوند، آنها را جدا کنید. دقت داشته باشید که راست و قائم بنشینید و پشت میز لم ندهید. طوری بنشینید که تنه شما با ران‌هایتان زاویه 90 تا 110 درجه بسازد. گردنتان را به سمت جلو خم نکنید. گردن باید در راستای ستون فقرات قرار گیرد. در صورتی که صندلی شما قوس‌های طبیعی ستون فقرات را ندارد، حتماً از یک پشتی طبی استفاده کنید تا انحنای کمر حفظ شده و فشار کمتری به ستون فقرات وارد شود.

برای کاهش فشار وارد بر استخوان‌های نشیمن‌گاهی می‌توانید از بالشتک مناسب استفاده نمایید. دقت داشته باشید که وزن پاهایتان نباید بر روی ران قرار داشته باشد، بنابراین پاهای خود را آویزان نکنید. صندلی را طوری تنظیم نمایید که پاهایتان روی زمین قرار داشته باشد. اگر نمی‌توانید این کار را انجام دهید، از زیرپایی استفاده کنید. زیرپایی فشار روی ران را کاهش داده و با افزایش جریان خون در پاها، از ایجاد لخته‌های خون، ورم پا، واریس و در نهایت پا درد، جلوگیری می‌کند. هرگز یک پای خود را بر روی پای دیگر قرار ندهید.

این کار روند جریان خون را مختل کرده و باعث فشردگی رگ‌ها می‌شود که در نهایت بی‌حسی پا و گاهی اوقات عارضه‌ای با نام سندرم پای بی‌قرار را به دنبال دارد. بهتر است از صندلی‌های چرخ‌ دار استفاده کنید. در صورتی که قصد چرخش دارید، کل صندلی را بچرخانید و از چرخاندن کمر یا گردن خودداری نمایید. زمانی که می‌خواهید از روی صندلی بلند شوید، ابتدا به سمت جلو حرکت کرده و پاهای خود را صاف کنید. سپس بلند شوید.



درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز جامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی در اصفهان
عمل جراحی دیسک کمر با لیزرعمل جراحی دیسک کمر با لیزر
تاریخ انتشار : 1395-11-09