علت و انواع روش های پیشگیری از آرتروز مفصل لگن و ران

مفصل لگن در بالای استخوان ران و لگن خاصره شکل گرفته است. عملکرد اصلی آن تحمل وزن بدن و ممکن کردن حرکت پاها می باشد. مفصل لگن شامل یک گوی در بالای استخوان ران بوده که در داخل یک حفره جای گرفته است.

آرتریت التهابی زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن بیش فعال می گردد و به بافت های سالم حمله می کند. غضروف (که بطور معمول نقش ضربه گیر استخوان ها را در مفصل لگن دارد) آسیب می بیند. این امر مانع حرکت راحت مفصل می شود. چنین عارضه ای می تواند همزمان چندین مفصل در کل بدن و بسیاری از اندام ها مانند پوست، چشم ها و قلب را درگیر کند.

آرتروز لگن یک بیماری مزمن است که بروز آن می تواند ماه ها یا سال ها بطول بیانجامد. در صورتی که بیماران هر یک از علائم مرتبط با این بیماری را از خود نشان دهند باید به دنبال درمان فوری از یک متخصص طب فیزیکی باشند. پس از تشخیص، متخصص می تواند یکی از روش های درمانی مختلف را انتخاب نماید.

آنچه در این مطلب میخوانید

انواع آرتروز لگن

انواع آرتروز به شرح زیر می باشند:

استئوآرتریت: استئوآرتریت شایع ترین نوع آرتریت می باشد که در طول زمان به غضروف آسیب می زند و معمولاً موجب علائم دردناک می گردد. این بیماری زمانی رخ می دهد که غضروف محافظ در لبه های استخوان ها به تدریج فرسایش پیدا می کند.

روماتیسم مفصلی: در روماتیسم لگن، سینوویم ضخیم و ملتهب می شود و موادی شیمیایی تولید می کند که به غضروف مفصلی موجود بر روی استخوان حمله کرده و آن را نابود می کند. روماتیسم مفصلی اغلب یک مفصل مشخص را در دو طرف بدن درگیر می کند بنابراین هر دو لگن ممکن است آسیب ببینند.

اسپوندیلیت آنکیلوزان: اسپوندیلیت آنکیلوزان التهاب مزمن ستون فقرات است که اغلب موجب درد و خشکی پایین کمر می شود. این بیماری ممکن است سایر مفاصل از جمله ران را نیز درگیر کند.

لوپوس اریتماتوی سیستمیک: لوپوس اریتماتوی سیستمیک می تواند موجب التهاب در هر بخش از بدن شود و غالباً بر مفاصل، پوست، و سیستم عصبی تاثیر می گذارد. این بیماری در بیشترین موارد در زنان جوان اتفاق می افتد. افراد مبتلا به لوپوس اریتماتوی سیستمیک بیشترین مورد ابتلا به استئونکروز لگن را دارند، این بیماری موجب مرگ سلول های استخوان می شود، ساختار استخوان را ضعیف می کند و منجر به آرتروز ناتوان کننده می گردد.

آرتریت پسوریاتیک: آرتریت پسوریاتیک یک آرتریت التهابی است که در ارتباط با پسوریازیس پوست مشاهده می شود. این بیماری موجب درد و تورم مفصل می گردد که اگر التهاب کنترل نشود، می تواند منجر به آسیب مفصل شود.

دلایل آرتروز لگن

پیش بینی اینکه چه شخصی مبتلا به آرتروز لگن می شود، ممکن نیست. هر چند برخی عوامل خطر وجود دارند که ممکن است احتمال ملتهب شدن لگن را افزایش می دهد.

این عوامل خطر عبارتند از:

  1. ژنتیک
  2. بیماری های لگن در کودکی شامل دیسپلازی پیشرونده مفصل ران
  3. بیماری لگ کالو پرتس و لغزش اپی فیز سر استخوان ران (SCFE)
  4. بیماری های اکتسابی مانند بافت مردگی بی خونی (آواسکولار نکروز) در صورت عدم درمان یا شکست درمان می توانند منجر به آرترزو لگن شوند.
  5. بافت مردگی بی خونی می تواند در اثر مصرف بیش از حد الکل، برخی داروها (شامل پردنیزون که یک استروئید پزشکی است) و برخی شرایط پزشکی که بر لخته شدن خون تاثیر م یگذارند، ایجاد شود.
  6. تغییرات در آناتومی لگن (شکل مفصل لگن) از جمله یک بیماری که سندرم گیرافتادگی مفصل رانی-لگنی نامیده می شود می تواند موجب التهاب مفصل لگن شود.
  7. ضربه شدید: شکستگی ها (شکستگی استخوانها) یا در رفتگی ناشی از ضربه در گوی موجود در حفره ی لگن می تواند در برخی مواقع موجب آرتروز لگن شود.
  8. چاقی بیش از حد

در صورت داشتن هر گونه سوال در مورد روش های درمانی و یا برای تعیین وقت قبلی جهت ملاقات با متخصصین ما، با شماره های 32367465 - 031 و 32330382 - 031 تماس حاصل فرمایید.

علائم آرتروز لگن

تشخیص آرتروز لگن

به منظور تشخیص علت آرتروز لگن ، پزشک در ابتدا با بیمار صحبت میکند، و از بیمار می خواهد که علائم خود را توضیح دهد و سپس یک معاینه ی فیزیکی برای کنترل دامنه ی حرکتی لگن و بررسی تورم و نقاط درد انجام می دهد.

با توجه به علائم، ممکن است پزشک سایر آزمایش ها را به عنوان بخشی از فرایند تشخیص تجویز کند، این آزمایش ها عبارتند از:

  1. ام آر آی
  2. سونوگرافی
  3. اسکن استخوان
  4. تست های آزمایشگاهی

درمان آرتروز لگن

دارو درمانی

تزریق استروئید و اسید هیالورونیک

لیزر درمانی

مگنت درمانی

شاک ویو درمانی

درمان از طریق تحریک الکتریکی عصب از راه پوست (TENS)

فیزیوتراپی

این درمان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

ورزش

فلکشن ران

دور کردن ران

چرخش ران به سمت بیرون

پل زدن

حرکت صدف

حالت کبرا​

بغل کردن زانو از دو طرف

بغل کردن یک زانو

حرکت پرنده- سگ

کشش فلکسور ران

کشش باسن

حرکت اسکات با یک و دو پا

روش های جراحی آرتروز لگن

هنگامی که درمان های غیر جراحی برای این بیماری موفقیت آمیز نباشند، گزینه های جراحی شامل موارد زیر در نظر گرفته می شود.

پیشگیری از آرتروز لگن

اگر می‌خواهید بدانید درمان فلج بلز با فیزیوتراپی و حرکات اصلاحی چگونه انجام می‌شود؛ کلیک کنید.



درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
نظرات کاربران درباره این مطلب :ابوالفضل [ 1400-09-12 ]
امیدوارم یک روز علم پیشرفت کنه تا از این دست مریضی های عجیب و غریب و وحشتناک خلاص شویم

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز جامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی در اصفهان
درمان انواع اسکولیوزدرمان انواع اسکولیوز
تاریخ انتشار : 1402-05-11
عمل جراحی دیسک کمر با لیزرعمل جراحی دیسک کمر با لیزر
تاریخ انتشار : 1395-11-09