آیا بی تحرکی در بروز دیسک کمر موثر است؟

دردهای ناحیۀ کمر ، یکی از مشکلات عمدۀ افراد به ویژه در سنین بالاتر از 40 سالگی است و در بیشتر موارد سبب ناتوانی شغلی و ناراحتی روحی و جسمی می شود.دیسک عبارت است از بالشتک هایی غضروفی که پر از مایع بوده و دارای خاصیت ضربه گیری و ممانعت از کشش زیاد روی مهره ها است و در بین استخوانهای ستون مهره ای قرار داشته و همچنین دارای حالت انعطاف پذیری هستند.

مهره‌ی موجود در کمر دارای پنج استخوان کوچک است که علاوه ‌بر کنترل حرکات، وظیفه‌ی رشته‌های عصبی مرکزی یعنی نخاع را نیز برعهده دارد. برای اینکه حرکات این استخوان‌ها در کنار هم به سادگی انجام شود و ساییدگی میان آنها پیش نیاید، صفحات نرم و غضروفی کوچکی در میان آنها قرار گرفته که دیسک نامیده می‌شود. دیسکها صفحاتی مستحکم هستد که از دو لایه‌ی بیرونی سخت و درونی نرم تشکیل شده‌اند. این دیسک‌ها عملکرد بسیار مهمی در سیستم اسکلتی و عصبی بدن ما دارند. وجود آنها باعث می‌شود که بتوانیم به‌راحتی به جهات گوناگون حرکت کنیم و می‌توانند از وارد شدن ضربات به ستون فقرات جلوگیری می‌کند. در واقع بارهایی که به ستون فقرات وارد می‌شود توسط این دیسک‌های انعطاف‌پذیر خنثی می‌شود. اگر این صفحات میان مهره‌ای دچار آسیب شوند می‌توانند ما را دچار مشکل کنند. دیسک کمر معمولاً در افراد 30 سال به بالا بروز پیدا می‌کند و یک روند تدریجی دارد. تمرینات ورزشی مخصوص فتق دیسک، یکی از مراحل بسیار مهم در بهبودی از آسیب دیسک نخاعی است که اغلب نادیده گرفته می‌شود. با تقویت ماهیچه‌های اطراف و حفظ تناسب بدن، می‌توانید درد را به حداقل برسانید، باعث بهبود وضعیت قرارگیری و حالت بدن و افزایش کیفیت کلی زندگی‌ شوید. اصل اولیه در درمان دیسک کمر با استفاده از ورزش این است که با تقویت عضلات پشت و همسترینگ می‌توانید فشار وارد بر ستون فقرات خود را کاهش دهید. علاوه‌ بر آن، ورزش منجربه بهبود جریان خون در ستون فقرات برای کمک به بهبود بخش آسیب‌دیده نیز می‌شود. قبل از انجام هر یک از این تمرینات، باید با پزشک خود مشورت کنید.

آنچه در این مطلب میخوانید

دلایل دیسک کمر

علائم دیسک کمر

بی تحرکی و دیسک کمر

امروزه پیشرفت فناوری، سبب کم تحرکی افراد شده و از این رو در حال حاضر بیماری هایی همچون دیسک کمر بسیار رواج یافته است. بی‌تحرکی بسیار بیشتر از مشاغل پرتحرک زمینه ساز دیسک کمر می‌شود و در همین راستا افراد پشت میزنشین مانند کارمندان بسیار بیشتر از کارگران ساختمانی در معرض خطر ابتلا به دیسک کمر هستند. کاهش تحرک و کاهش دامنه طبیعی حرکات، همچنین کار سنگین و مداوم در یک وضعیت ثابت برای ستون فقرات بسیار مضر است و بهتر است زمانی هر چند کوتاه با تغییر حالت به بدن استراحت داد.



درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز جامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی در اصفهان
عمل جراحی دیسک کمر با لیزرعمل جراحی دیسک کمر با لیزر
تاریخ انتشار : 1395-11-09
درمان انواع اسکولیوزدرمان انواع اسکولیوز
تاریخ انتشار : 1402-05-11